sve kategorije
Vijesti iz kluba

BICIKLISTIČKI KLUB VELON: VOŽNJA BICIKLOM KROZ DREVNI GRAD QIAN DENG U SUZHOUU

Vrijeme objave: 24. listopada 2023

Dana 17. rujna skupina od devet članova izVELON Biciklistički klub krenuo je na biciklističko putovanje do drevnog grada Qian Deng, dugo oko 71 kilometar.

 

S mladim srcima,VELON suputnici oslobađaju svoj umor znojenjem vježbanja, prelazeći šareni svijet na svojim kotačima i doživljavajući mirni šarm vodenog grada drevnog grada Qian Deng.

 

Od polazišta u tvrtki do drevnog grada Qian Deng, mahnuli smo prvom listu koji je pao, rekavši "idemo", i krenuli na ovo uzbudljivo putovanje s poznatim suputnicima.


 

Ciklus


Uz potpunu usredotočenost na pedaliranje, cesta se neprestano protezala pod našim nogama ostavljajući sve brige iza sebe. Lagana vožnja biciklom omogućila nam je da uživamo u hladnoj i ugodnoj atmosferi, dok je vožnja biciklom brzo ponovno rasplamsala bezgraničnu strast, donoseći neizmjernu radost!

 

Putem smo uvijek nailazili na prekrasne krajolike. Drveće uz cestu imalo je dvije boje, dok je cvjetanje i opadanje cvjetova paulovnije obojilo zemlju u zlatnu boju. Prolazak kroz tunel činio se kao ulazak u skriveni raj, a nepregledna žitna polja i travnjaci protezali su se dokle god pogled seže. Ovi romantični prizori na putu bili su divna iznenađenja tijekom našeg putovanja vjetrometinom.


 velonski ljudi


Nakon dva i pol sata stigli smo na odredište. Stare ulice i uličice svojim sivim ciglama i crijepom svjedoče o prolasku vremena. Qian Deng je drevni grad s poviješću dugom 2500 godina. Oduvijek je bio poznat po svojim izuzetnim prirodnim ljepotama i kulturnom nasljeđu. To je rodni grad velikog učenjaka Gu Yanwua i rodno mjesto opere Kunqu, pretka svih kineskih opera. Poznat je kao "rodni grad paviljona i šuma i rodno mjesto opere Kunqu".

 

Qian Deng nije velik grad; njegova suština leži u malom hramu, pagodi, kamenom popločanoj ulici i nekoliko bivših rezidencija poznatih pojedinaca.


 Na cesti


Voda Qian Denga teče tihim i mirnim načinom života, a melodije Kunqu opere utjelovljuju nježnost regije Jiangnan. Opsežna zbirka drevnih svjetiljki skrivena u Muzeju svjetiljki skriva kinesku mudrost i dubinu. Kamenom popločana ulica nosi uspomene na svoju nekoć uspješnu prošlost, dok bivša rezidencija Gu Yanwua utjelovljuje dubok kulturni utjecaj velike ličnosti koja je rekla: "Uspon i pad nacije svačija je odgovornost."

 

Biciklizam je čist i neovisan, nevezan uz opremu ili broj kilometara. To je način života. Volimo stanje kada smo na putu - slobodni, nepoznati, puni iščekivanja i iznenađenja. Kroz biciklizam se može dobiti i zaboraviti. Prava ljepota biciklizma ne leži u odredištu, već u slikovitom krajoliku koji se otkriva dok se kotači kotrljaju.

 

Biciklizam je također oblik samodiscipline. Cijelo putovanje od 71 kilometar, u trajanju od pet sati, mnogima od nas može biti izazovno. Međutim, njegovo ispunjavanje ne ovisi samo o fizičkoj spremi nego i o upornosti. Radi se o pronalaženju vlastite kadence, koordinaciji sa svakim dahom i svladavanju bilo koje strmine i prevladavanju bilo koje udaljenosti.

 

Kao što je kadenca za vožnju bicikla, način života je za sam život. Pronaći ritam koji sebi odgovara čini život ni dugim ni dosadnim.